دیوارسبز چیست؟ آشنایی با انواع دیوارهای سبز
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که یکی از نوآوریهای جذاب و بیبدیع در معماری، بکارگیری دیوارسبز است. درباره این نوع از دیوار و انواع آن چه میدانید؟ خوب است بدانید که دیوار سبز هم در داخل ساختمان و هم در نمای آن مورد استفاده قرار گرفته و تاثیرات خارق العادهای بر دکوراسیون داخلی دارد. اگر شما هم قصد کسب اطلاعات در این زمینه را دارید، حتما تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
دیوارسبز و انواع آن
دیوارسبز چیست؟
دیوارسبز، نمای سبز یا همان green wall به فضای سبزی گفته میشود که به صورت مستقل و عمودی روی دیوار قرار میگیرد. استفاده از این دیوارها تاثیر بسزایی بر روحیه فرد و ایجاد حس جذابیت و آرامش داشته و به همین دلیل در معماری مدرن از آن استفاده میشود. این دیوارها علاوه بر این که تاثیر زیادی بر جنبههای زیبایی و بصری دارند، میتوانند روی بافت شهری موثر بوده و شهرها را زیباتر و سر زندهتر نمایش دهند.
انواع دیوارسبز
خوب است بدانید که دیوارسبز انواع مختلفی داشته و هر یک از این انواع روش ساخت مخصوص به خود را دارا میباشد. انواع این دیوارها عبارتند از:
- دیوار سبز مدولار: این نوع از دیوارها دارای یک داربست فلزی بوده و این داربست از جنس استیل گالوانیزه است. این سازه مستقل بوده و گیاه بالا رونده را روی خود نگه میدارد. لازم به ذکر است که این داربست فلزی قابلیت فرم دهی داشته و میتوان آن را به اشکال مختلف فرم داد. این سیستم از گلدانهای مدولار تشکیل شده است که این گلدانها بستری مناسب را برای رشد و آبیاری گیاه فراهم میکنند. این نوع از دیوارهای سبز به کوددهی و آبیاری احتیاج داشته و برای پوشش کامل دیوار بهتر است از گیاهان بزرگتر استفاده شود.
- دیوارسبز شبکهای: این نوع از دیوارهای سبز دارای سازهای سبک بوده که دارای حائلی از چندین شبکه فولادی برای گیاه است. این سازه مستقیما به سازه ساختمان و یا دیوار متصل شده و دیوار سبزی زیبا و پرطرفدار را به وجود میآورد.
- دیوارهای کابلی: این نوع از دیوارسبز دارای کابلهای نگهدارنده برای گیاهان است. گیاهانی که برای این نوع از دیوار استفاده میشوند، اغلب رشد سریعی دارند.
4. دیوار سبز نمد پلیمری: در این سیستم از یک پارچه نمد با قابلیت زهکشی استفاده میشود. این پارچه به صورت مشخصی تا شده و زیر قاب قرار میگیرد و یک یا چند گلدان برای کشت به صورت عمودی روی آن ایجاد میشود. این روش از ایجاد دیوارهای سبز نسبت به سایر روشها جدیدتر میباشد. از مزایای این نوع میتوان به تغییر و تعویض آسان گیاه، سبک بودن سازه، تهویه مناسب، سیستم زهکشی قوی و… اشاره کرد.
۵-دیوار سبز هیدروپونیک: در این نوع از دیوارسبز گیاهان مواد غذایی مورد نیاز خود را از آب تامین کرده و دیگر خاکی وجود ندارد. اگر قصد بکارگیری این نوع از دیوار را دارید، بایستی گیاهانی هماهنگ با این شرایط را انتخاب کنید.
دلایل استفاده از دیوارهای سبز در معماری مدرن
لازم است بدانید که دیوارسبز از گذشته تا به کنون مورد توجه افراد بسیار زیادی قرار گرفته است. امروزه با توجه به افزایش آلودگی هوا و رواج زندگی شهری، معماران و شهرسازان در تلاشند که استفاده از دیوار سبز را در ساختمان سازی رواج دهند. در بکارگیری دیوارسبز اغلب هیچ گونه محدودیتی وجود نداشته و استفاده از هر نوع گیاهی موجب حمایت از محیط زیست میشود. یکی دیگر از تاثیرات بارز دیوار سبز در زندگی انسان، کاهش اثرات منفی بشر روی اکوسیستم و محیط زیست است و موجب بهبود شرایط این سیستمها خواهد شد.
در انتها امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شود. اگر سوالی درباره نحوه اجرای دیوار سبز و قیمت آن دارید، میتوانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.