انتخاب عنوان
دیوارسبز طبیعی زنده با طول عمر بالا
دیوار سبز طبیعی یک ساختار سبز و زنده است که بر روی نمای بیرونی و دیوارهای داخل ساختمانها یا سازههای دیگر نصب میشود. این سیستمها از گیاهان و گلهای طبیعی تشکیل شدهاند و به عنوان یک پوشش سبز بر دیوارهای ساختمانها عمل کنند. دیوارهای سبز طبیعی به عنوان یک ترکیبی از معماری و طبیعت معرفی میشوند و مزایای زیادی دارند. در ادامه به توضیحات کامل درباره دیوارهای سبز طبیعی میپردازیم.
نقش دیوارسبز طبیعی در توسعه پایدار
دیوارهای سبز به عنوان یکی از عناصر توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست نقش مهمی ایفا میکنند. دیوارهای سبز چندین نقش مهم در توسعه پایدار ایفا میکنند:
1. بهبود کیفیت هوا 2. ایجاد زیبایی طبیعی 3. ایجاد محیط زیستی متنوع 4.کاهش مصرف انرژی.
در کل، دیوارهای سبز به بهبود محیط زیست، کاهش آلودگی هوا، افزایش کیفیت زندگی افراد و توسعه پایدار شهرها و فضاهای داخلی کمک میکنند. دیوارهای سبز نه تنها زیبایی بصری به فضاها اضافه میکنند بلکه نقش مهمی در حفظ و مراقبت از محیط زیست و منابع طبیعی ایفا میکنند.
دیوارهای سبز طبیعی در چه مکان هایی قابل استفاده هستند؟
دیوارهای سبز میتوانند در مکانهای مختلفی استفاده شوند تا به بهبود کیفیت محیط زیست، افزایش زیبایی و کاهش آلودگی هوا کمک کنند. این مکانها شامل موارد زیر میشوند:
1. ساختمانهای مسکونی: دیوارهای سبز میتوانند در داخل و خارج ساختمانهای مسکونی نصب شوند و به بهبود کیفیت هوای داخلی کمک میکنند و ایجاد فضایی زیبا و طبیعی را ترویج میدهند.
2. ساختمانهای تجاری: دیوارهای سبز در هتلها، رستورانها، ادارات، فروشگاهها و سایر ساختمانهای تجاری میتوانند جلب توجه مشتریان و مهمانان را به وسیله ایجاد یک محیط زیبا و طبیعی داشته باشند.
3.فضاهای عمومی و شهری: دیوارهای سبز در پارکها، میدانها، مراکز شهری و فضاهای عمومی دیگر میتوانند به تزئین و بهبود این فضاها کمک کنند. آنها میتوانند محیط هایی دلپذیر و سبز برای افراد فراهم کنند.
4.ساختمانهای صنعتی: در برخی موارد، دیوارهای سبز میتوانند در ساختمانهای صنعتی نصب شوند تا به بهبود کیفیت هوا و کاهش دمای داخلی کمک کنند.
5. فضاهای داخلی: در فضاهای داخلی مانند لابیها، سالنهای کنفرانس، ورودیها و رستورانها، دیوارهای سبز میتوانند ایجاد زیبایی و طراحی داخلی را بهبود بخشند.
6.مکانهای عمومی و اجتماعی: این دیوارها میتوانند در مکانهایی مانند بیمارستانها، دانشگاهها،فضاهای آموزشی، مراکز اجتماعی و فضاهای عمومی دیگر نصب شوند تا بهبود ارتقاء کیفیت محیط زندگی و سلامتی افراد کمک کنند.
دیوارسبز - همه آن چیزی که باید بدانید
دیوارسبز چیست؟ شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که تا حالا جواب همه به این سوال که دیوارسبز چیست, این بوده که به دیواری که تمام یا قسمی از آن با گیاهان طبیعی پوشیده شده باشد را دیوارسبز یا گرین وال میگن.خب این تا زمانی درست بود که خزه و گیاهان طبیعی تثبیت شده و انواع گیاهان مصنوعی هنوز متداول نشده بودن ویا حتی وارد بازار ایران نشده بود . پس حالا باتوجه به شرایط جدید تعریف دیوارسبز چیست؟ و انواع دیوارسبز کدامند فرق خواهد کرد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت و مزایا ومعایب هر کدوم رو بررسی میکنیم پس با ما همراه باشید.
انواع دیوارسبز – گرین وال کدامند؟
- دیوارسبز طبیعی (گیاهان زنده)
- دیوارسبز با خزه تثبیت شده
- دیوارسبز با گیاهان مصنوعی
- دیوارسبز با گیاهان تاکسیدرمی
- دیوارسبز با گل سنگ (موس وال)
۱۱ حقیقت تحسین برانگیز درباره دیوارسبز طبیعی :
1. گیاهان متنوع و اثربخش :
در دیوارهای سبز طبیعی انواع مختلفی از گیاهان کاشته میشوند، از جمله گلها، گیاهان پوششی، و درختچه ها و گیاهان با ساقه ضخیم. گیاهان و سرسبزی موجب خنثی سازی محیط خشک شهری شده و زنبور ها، پروانه ها و پرندگان دوباره به محیط زندگی ما برمیگردند که اثرات روحی بسیار مثبتی دارد.
2. عملکرد زیست محیطی:
یکی از مهمترین مزایای دیوارهای سبز طبیعی این است که به بهبود کیفیت هوای محیط کمک میکنند. گیاهان Co2 هوا را جذب میکنند و به جای آن اکسیژن تولید میکنند، هر ۱۰۰مترمربع دیوارسبز میتواند ۴۰تن ذرات معلق و آلایندههای هوایی را تصفیه و در عوض 29تن اکسیژن تولید کند.
3. صرفهجویی در انرژی:
گیاهان نور خورشید را جذب می کنند. به طور دقیق تر نور خورشید، 50٪ جذب و 30٪ منعکس می شود. این به ایجاد آب و هوای خنک تر و دلپذیرتر در تابستان کمک می کند. این اقدام به کاهش هزینههای انرژی و کاهش انتشار گازهای گلخانهای کمک میکند، در آزمایشی که در تهران انجام دادیم ساختمانی که نمای شرقی آن با دیوارسبز پوشش داده شده بود در فصل تابستان و زمستان مصرف تهویه آن تا ۳۳٪ کمتر از سال قبل شد که به نوبه خود به معنی صرفه جویی قابل توجه در مصرف انرژی است.
4. بهبود زیبایی و محیط زیست شهری:
دیوارهای سبز طبیعی به شهرها جلوه زیبایی و دیدنی میدهند. دیوارهای سبز میتوانند با پوشش روی دیوارهای عمود غیرقابل استفاده محیط شهری را بهبود دهند و احساس راحتی و آرامش را تقویت کنند. همچنین، ایجاد فضاهای سبز در شهرها برای شادابی و نشاط مردم مفید است.
۵. دیوارهای سبز و کمک به سلامتی جسمی :
یکی از مهمترین فواید دیوارسبز زنده کاهش بیماری وبالا بردن قدرت و توان بدن است.هوای تمیزتر منجربه سردردکمتر،کاهش تحریکات تنفسی،کاهش سوزش چشم،گلودرد و ختگی مزمن به علت آلودگی هوا میشود.در اداراتی که فضای سبز خوبی دارندغیبت پرسنل به دلیل بیماری کاهش محسوسی دراد.
۶- بهره وری را افزایش می دهند:
خلق و خوی مثبت که مستقیماً با احساس خوشبختی مرتبط است، یادگیری و تصمیم گیری کارآمدتر در مورد وظایف پیچیده را افزایش می دهد. ارتباط با طبیعت همچنین منجر به استفاده بیشتر از استدلال منطقی و رویکردهای نوآورانه تر می شود. یک محل کار سبز می تواند منجر به افزایش 15 درصدی بهره وری شود. گیاهان تأثیر مثبتی بر رضایت کارکنان دارند.
۷. مانع صوتی وجلوگیری از نویز :
دیوارهای سبز طبیعی ۴۱درصد بیشتر از نمای سنتی صدا را جذب میکنند که معدل ۸ میباشد.
۸- فضاهای سبز زمان اقامت را طولانی تر میکنند:
تحقیقات نشان میدهد مشتریان یک مغازه یا یک رستوران مدت زمان بیشتر را در جاهایی که دیوارسبز دارد میمانند. این مورد اخیر، یک اثر سودمند است و در زمان اقامت طولانیتر، بهطور متوسط مشتریان در مغازه رضایت کلی از آن مکان خواهند داشت و اثر مثبتی بر آنها خواهد داشت.
۹- ایجاد ارزش افزوده برای ساختمان:
با ظاهری طبیعی و یونیک و پایدار ،همراه با کاهش هزینه های انرژی، باعث افزایش ارزش ملک میشود.مشتریان تمایل بیشتری به خرید ساختمانهایی بافضای سبز بیشتر دارند.
۱۰-ساختمانتان را دربراب آتش مقاوم تر کنید:
با توجه به اینکه گیاهان همیشه دارای مقدار قابل توجهی رطوبت هستند به طور طبیعی دربرابر آتش مقاوم تر هستند.
۱۱-عمر دیوار را افزایش میدهند:
دیوارهای خارجی ساختمان همواره در معرض نور خورشید، باد، باران و تغییرات شدید دما هستند. با گذشت زمان، این عوامل نمای ساختمان را فرسوده وخراب می کنند. اما یک دیوار سبز دیوار را از آسیب مستقیم محافظت می کند. عمر دیوار ساختمان می تواند سال ها افزایش یابد.
در کل، دیوارهای سبز طبیعی نمونههایی از هماهنگی بین معماری و محیط زیست هستند که به بهبود محیطهای شهری، کاهش تأثیرات منفی تغییرات اقلیمی، و ارتقاء کیفیت زندگی انسانها کمک میکنند.ٖ
دیوارسبز داخلی - دیوارسبز خارجی
همانطوریکه از اسم آن پیداست به دیوارسبزی که در محیط داخل ساختمان اجراشود دیوارسبز داخلی و به دیوارسبزی که در فضای خارج از ساختمان اجرا شود دیوارسبز خارجی میگویند. اما از میان تمامی دیوارسبزهایی که معرفی کردیم کدام بعنوان دیوارسبز خارجی مناسب است و کدامیک دیوارسبز داخی در ادامه به آن میپردازیم.کلادیوارسبز مصنوعی، دیوارسبزخزه ای توپی، دیوارسبز باگیاهان تثبت شده یاتاکسیدرمی فقط بعنوان دیوارسبز داخلی پیشنهاد میگردند و الباقی انواع دیوارهای سبز طبیعی مناسب هم داخل و هم خارج ساختمان هستند البته پیشنهاد میگردد از دیوارسبز هیدروپونیک که بزرگترین پروژه ای دیوارسبز ایران و معروف ترین پروژه های دیوارسبز جهان از این سیستم دیوارسبز استفاده کرده اند برای پروژه های دیوارسبز خارجی بخصوص با ابعاد بالا استفاده شود. به طور کلی، هر دو نوع دیوار سبز میتوانند به تزئین و بهبود محیطهای داخلی و خارجی کمک کنند، اما نیازها و مراقبتهای مختلفی دارند که باید در نظر گرفته شوند. دیوارهای سبز داخلی و دیوارهای سبز خارجی دارای مزایا و نکات مهم خاصی هستند که باید در نظر گرفته شوند. در ادامه، مزایا و نکات مهم هر دو نوع دیوار سبز را مورد بررسی قرار میدهیم:
دیوار سبز داخلی:
1. کاربرد:
دیوارهای سبز داخلی معمولاً در فضاهای داخلی ساختمانها اجرا میشوند، از جمله منازل، ادارات، هتلها، رستورانها و فضاهای آموزشی و تجاری و بسیاری از فضاهای داخلی دیگر.
2. مزایا:
– تزیین و زیبایی داخلی: دیوارهای سبز داخلی به عنوان یک عنصر زیبایی در داخل فضاها استفاده میشوند و میتوانند طراحی داخلی را بهبود بخشند وهیچ عنصری قابل مقایسه با آن نخواهد بود.
–کاهش آلودگی هوا: گیاهان در داخل فضاهای بسته کمک میکنند تا آلودگی هوا را کاهش دهند و با تولید اکسیژن کیفیت هوای داخلی را بهبود بخشند.
– افزایش رطوبت هوا: گیاهان با تبخیر آب به هوا، رطوبت هوا را افزایش میدهند که متواند مانند یک بخور سرد طبعی عمل کند.
– تأثیرات مثبت بر روحیه: گیاهان دیوارسبز در فضاهای داخلی به افراد احساس آرامش و خوبی میدهد و بر روحیه آنها تأثیر مثبت میگذارد و تمرکز را بالامیبرد.
3. مراقبت و نگهداری:
– آبیاری منظم : آبیاری در تایم مشخص و به مقدار مناسب بسیار مهم است.
– نور مناسب: بستگی به نوع گیاهان مورد استفاده، تامین نور مناسب برای دیوارهای سبز داخلی مهم است.
– تهویه: اطمینان حاصل کنید که دیوارهای سبز داخلی دسترسی به هوای تازه داشته باشند.
نکات مهم:
– گیاهان داخلی نیاز به نور مناسب دارند، بنابراین اطمینان حاصل کنید که دیوار سبز در مکانی با نور کافی قرار دارد.
– آبیاری منظم و مناسب برای گیاهان حائز اهمیت است.
– برخی گیاهان داخلی ممکن است به آفتها و بیماریها حساس باشند، بنابراین مراقبت از آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.
دیوار سبز خارجی:
1. کاربرد:
– زیبایی محیط خارجی: دیوارهای سبز خارجی در فضاهای بیرونی مانند نمای ساختمان های مسکونی و اداری، باغها، پارکها، میدانها و محیطهای عمومی دیگر نصب میشوند تا زیبایی و سبزی به محیط ببخشند.
– پوشش نقاط زشت: این نوع دیوارهای سبز ممکن است برای پوشاندن نقاط زشت یا ناخوشایند در محیطهای عمومی به کار رود.
2. مزایا:
– حفظ محیط زیست: دیوارهای سبز خارجی کمک میکنند تا انتقال دماها را کاهش دهند و به بهبود کیفیت هوا کمک میکنند.
– کاهش آلودگی هوا: گیاهان در محیط خارجی نیز میتوانند به کاهش آلودگی هوا کمک کنند و هوای آلوده پیرامون خود را تا حد زیادی تمیز کنند.
– جلوگیری از فرسایش خاک: ریشههای گیاهان میتوانند خاک را محکم نگه دارند و از فرسایش آن جلوگیری کنند.
3. مراقبت و نگهداری:
– آبیاری منظم:در فصلهای گرم، آبیاری منظم و کافی بسیار مهم است.
– نور مناسب: اطمینان حاصل کنید که گیاهان در محیطهای خارجی با توجه به نوع گونه گیاهی دسترسی به نور مناسب دارند.
– تمیزی و نظافت: دیوارهای سبز خارجی نیاز به تمیزی منظم دارند تا از گرفتگی کفشورها و مشکلات دیگر جلوگیری شود.
نکات مهم:
– دیوارهای سبز خارجی نیاز در هر شهر به گیاهان مناسبی دارند که با شرایط محیطی خارجی سازگار باشند.
– آبیاری منظم و مناسب و مراقبت از گیاهان برای حفظ زیبایی و سلامت دیوار سبز بسیار مهم است.
– توجه به نیاز به نور و آب در طراحی دیوار سبز خارجی اساسی است.
گیاهان مناسب دیوار سبز خارجی و دیوارسبز داخلی:
1. گیاهان دیوارسبز خارجی:
– در محیط های سایه دوست: پیتسپروم-ماهونیا-هدرا-آکوبا-برجینیا-یال اسبی
– در محیط های آفتابی: لاوان-رزماری-انواع سه دم-پیچ تلگرافی-یاس هلندی-ناندینا
2. گیاهان دیوارسبز داخلی:
شفلرا-آرالیا-سرخس-پتوس-اسکاندیس -مانسترا-آکمیا-آگلونما-قیکوس-بنجامین-آکوبا
هزینه طراحی و اجرای دیوارسبز طبیعی
دقیق ترین تخمین هزینه برای ایجاد یک دیوارسبز به ویژگیهای خاص پروژه شما بستگی دارد و باید توسط متخصصین ما در زمینه دیوارهای سبز بررسی شود. مانند سایر چیزها ایجاد قابلیت ها و ویژگی های اضافی نیز همیشه با قیمت بیشتری همراه هستند. هزینه دیوارهای سبز تحت تأثیر ویژگی هایی مانند شکل، اندازه و انتخاب متریال و حتی نوع گیاهان است. هر چه میزان قیمت بالاتر باشد، محصول پیچیده تر و تخصصی تر است.
اما به طور کلی، هزینه ایجاد یک دیوارسبز شامل موارد زیر خواهد بود:
۱-شکل و ابعاد چجوری باشه؟
فرم و اندازه دیوارسبز میتواند تأثیر قابل توجهی در هزینهاش داشته باشد. فرمها یا اندازههای وسیع تر به متریال و نیروی کار اضافی نیاز داشته دارد و هزینه کلی را افزایش می دهد.
۲-نوع متریال مورد استفاده ما
مواد مورد استفاده برای قاب و پنل، گلدانهای گیاهی و غیره میتوانند بر زیبایی و هزینهاش تأثیر بگذارند. مواد با کیفیت ممکن است گرانتر باشند.
۳-چه نوع گیاهی در نظر دارید؟
هزینه گیاهان مورد استفاده ممکن است بسیار متفاوت باشد. برخی از گیاهان به دلیل کمیاب بودن یا نیاز به مراقبت ویژه گرانتر هستند.
۴-طراحی شخصی و یونیک
افزودنیهای سفارشی مانند نورپردازی LED، نام تجاری یا ویژگیهای طراحی متمایز ممکن است قیمت را افزایش دهند. این موارد نیاز به طراحی و نصب تخصصی دارند.
۵-نحوه نصب دیوارسبز
هزینه نیز تحت تأثیر پیچیدگی روش نصب و محل آن است. دسترسی به مکانهای دشوار یا منحصر به فرد ممکن است به کار و تجهیزات بیشتری نیاز داشته باشد.
۶-عوامل آب و هوایی که باید در نظر بگیرید
در برخی مناطق، دیوارهای سبز ممکن است به عناصر اضافی مانند سیستمهای گرمایش یا سرمایش نیاز داشته باشند که میتواند هزینهها را افزایش دهد.
۷-سیستم آبیاری گیاهان
نوع و کیفیت سیستم آبیاری مورد استفاده برای دیوارسبز بر قیمت آن تأثیر دارد. سیستمهای نسبت به سیستمهای آبیاری ساده هیدروپونیک پیچیدهتر و گرانتر هستند.
۸-طراحی و دیزاین حرفه ای و خلاقانه
هدف اصلی تیم ما این است که طراحی ما به حد امکان با طرحهای مشتریانمان نزدیک باشد و همچنین توصیههای مفید خود را در اختیارشان قرار دهیم. برخی از دیوارهای سبز ممکن هست برای هماهنگی با سبک مشتریان نیاز به افزودن قطعات سفارشی بیشتری داشته باشند. این قطعات میتونند شامل گیاهان و گلهای بیشتر، چراغهای LED، نورپردازی سفارشی با یک برند و طراحی نهایی دیوار باشند و وقتی این اجزا به پروژه اضافه میشوند، هزینه دیوارسبز نیز معمولاً افزایش پیدا میکند.
برای به دست آوردن تخمین دقیقتری از هزینه دیوارسبز برای پروژه خود، بهتر است با متخصصان ما در زمینه دیوارسبز مشاوره کنید و یک پیشنهاد قیمت مشخص را دریافت کنید. ما میتوانیم شما را در انتخاب مناسبترین مواد و سیستمهای آبیاری متناسب با نیازهای خاص پروژهتان هدایت کنند.
۶ سیستم دیوارسبز طبیعی
سیستم های مختلفی از دیوارهای سبز طبیعی وجود دارند که بر اساس روش اجرا، مصالح به کار رفته، نوع گیاهان و با توجه به شرایط و نیاز های محیطی و نوع طراحی مورد استفاده قرار میگیرند که در ادامه هر کدام از این دیوارسبز ها را بررسی خواهیم کرد.
انواع دیوارسبز طبیعی چیست ؟
- دیوارسبز هیدروپونیک
- دیوارسبز گلدانی-مدولار
- دیوارسبز کابلی
- دیوارسبز نمدی پلیمری
- دیوارسبز با گیاهان پوششی
- دیوارسبز با درختچه های عمودی
۱-دیوارسبز هیدروپونیک :
دیوارهای سبز هیدروپونیک جدیدترین روش اجرای دیوارسبز در داخل ساختمانها یا روی نما میباشند. در این سیستم ریشه گیاهان بدون نیاز به خاک و با استفاده از محلولهای مغذی همزمان با آبیاری تغذیه میشوند، بستر کاشت هیدروپونیک کاملا خنثی است ومعمولا بصورت نمدچندلایه اجرا میگردد، مزیت مهم دیوارسبز هیدروپونیک رشد سریع گیاهان و حداقل نیاز به رسیدگی میباشد و درصورت نگهداری صحیح طول عمر بالایی دارند حتی میتواند مدام العمر باشد،شایان ذکر اشت که از عمر اولین دیوارسبز هیدروپونیک اجرا شده توسط شرکت ما در ایران بیش از ۱۰ سال میگذرد و گیاهان کماکان با رشد جنگلی انبوه و کاملا سلامت هستند.
ویژگی های دیوارسبز هیدروپونیک :
- ضخامت بستر کاشت کم (فقط ۸ سانتیمتر).
- قابلیت کاشت درختچه و گیاهان با ساقه ضخیم.
- آبیاری و تغذیه تمام اتوماتیک با حداقل نیاز به نگهداری.
- قابل اجرا در طرح های پیچیده و غیر قابل اجرا و کاملا قابل انعطاف.
- وزن پایین بسترکاشت فقط ۳کیلوگرم و درحالت اشباع با گیاه ۴۰کیلوگرم.
- بالاترین بهترین علکرد دیوارسبز بیرونی از بین تمامی روشهای اجرای دیوارسبز.
- حداقل پیش نیازهای اولیه برای اجرا، نگهداری آسان وهزینه نگهداری بسیار پایین.
گرینوال هوشمند چیست؟
دیوارهای سبز هوشمند (Smart Green Walls) نسخه هوش مصنوعی و فناوری از دیوارهای سبز معمولی هستند که با استفاده از ارتباط بین کنترلر هوشمند و سنسورها، سیستمهای اتوماتیک، و اطلاعات محیطی، به صورت هوش مصنوعی AI و به طور خودکار مدیریت و نگهداری میشوند. این سیستمها به دیوارهای سبز امکانات و قابلیتهایی اضافی ارائه میدهند تا به بهرهوری بیشتر و کاهش هدررفت منابع کمک کنند. برخی از ویژگیها و قابلیتهای دیوارهای سبز هوشمند عبارتند از:
1. سیستمهای آبیاری هوشمند: دیوارهای سبز هوشمند معمولاً مجهز به سیستمهای آبیاری هوشمند هستند که با استفاده از دادههای محیطی، به بهینهترین زمان آبیاری میپردازند. این سیستمها میتوانند به طور اتوماتیک آب را به گیاهان تزریق کنند و از هدررفت آب جلوگیری کنند.بعد از یکسال آبیاری در فصل های مختلف سیستم هپشمند یاد میگیرد که سال بعد خودش بطور اتوماتیک در هر فصل با توجه به شرایط محطی چه مدت و به چقدار آبیاری را انجام دهد.
2. سنسورهای محیطی: دیوارهای سبز هوشمند معمولاً دارای سنسورهایی برای اندازهگیری مقادیر مختلفی مانند نور، رطوبت، دما و کیفیت هوا هستند. این دادهها به سیستم هوش مصنوعی کمک میکنند تا شرایط محیطی را ارزیابی و تنظیم کنند.
3. کنترل از راه دور:از طریق اتصال به اینترنت، دیوارهای سبز هوشمند قابلیت کنترل و مدیریت از راه دور را فراهم میکنند. این به کاربران اجازه میدهد تا از راه دور تنظیمات آبیاری، نورپردازی و دیگر پارامترها را تغییر دهند وعملا کنترل کامل دیوارسبز در هر مکانی که باشید در دستان شماست.
4. صرفهجویی در مصرف انرژی: دیوارهای سبز هوشمند معمولاً از نورپردازی OCB , LED کم مصرف استفاده میکنند و نور را بر اساس نیاز گیاهان تنظیم میکنند. این اقدام به صرفهجویی در مصرف انرژی کمک میکند.
5. پایش و اعلانها: سیستمهای دیوار سبز هوشمند میتوانند به کاربران اعلانهای مرتبط با مراقبت و نگهداری از گیاهان ارسال کنند. این اعلانها میتوانند از طریق اپلیکیشنهای موبایل یا پیامک ارسال شوند.
6. گزارشگیری و تحلیل داده: دیوارهای سبز هوشمند میتوانند دادههای جمعآوری شده را تحلیل کرده و گزارشهایی از وضعیت گیاهان و محیط ارائه دهند. این گزارشها به کاربران کمک میکنند تا به بهترین نحو مراقبت از دیوارهای سبز خود بپردازند.
قیمت هرمترمربع دیوارسبز هیدروپونیک در سال ۱۴۰۲چند؟
قیمت هر متر مربع دیوارهای سبز هیدروپونیک ممکن است بسیار متغیر باشد و تحت تأثیر ۳ قسمت فاکتور اصلی تشکیل دهنده دیوارسبز شامل :
۱- بستر کاشت هیدروپونیک
۲- سایز و نوع گونه گیاهی
۳-سیستم آبیاری و تغذیه
همچنین سایر عوامل زیر روی قیمت بسیار تاثیر گذارند:
- سختی نصب و اجرا: متغیرهای مختلفی میتوانند هزینه نصب و اجرای دیوارهای سبز را تحت تأثیر قرار دهند. به عنوان مثال، ارتفاع زیاد، هزینه بیشتری به همراه دارد.
- اندازه و مقیاس پروژه: متراژ مساحتی که میخواهید با دیوار سبز پوشانده شود نیز تأثیرگذار است. پروژههای بزرگتر ممکن است هزینه بیشتر ویا کمتری داشته باشند.
- موقعیت جغرافیایی: مکان جغرافیایی شما نیز ممکن است بر قیمت تأثیر بگذارد؛ این شامل هزینه حمل و نقل و محل اطراق پرسنل نصب و مدیران اجرایی میشود.
به عنوان یک نمونه تخمینی، قیمت هر متر مربع دیوار سبز هیدروپونیک در مهر ماه ۱۴۲۰ میتواند برای یک دیوار با متراژ ۳تا ۵ مترمربع تا ۱۰.۵ میلون تومان باشه و برای دیواری یکپارچه به متراژ ۳۰مترمربع تا۸.۵ میلیون تومان درهرمرمربع متغیر باشد. برای دقیقترین اطلاعات، بهتر است با درتماس باشید و از مشاوره رایگان ما استفاده کنید و برای پروژهی خود یک ارزیابی و تخمین دقیق دریافت کنید.
تجربه شخصی من درباره قیمت دیوارسبز
۲- دیوارسبز گلدانی -مدولار: دیوارهای سبز متداول و ایده آل
نصب راحت، تعویض و مراقبت آسان از گیاهان، تهویه مناسب، انعطاف در انتخاب گیاه و سیستم زهکشی قوی از مزایای این روش است. دیوارسبز گلدانی میتواند به سادگی فضای سبز را به داخل یا بیرون خانه شما بیاورد. برای ایجاد یک دیوارسبز و جذاب، گیاهان در گلدانها یا ظروف مستحکم روی یک چارچوب عمودی به جای کاشت مستقیم در زمین رشد میکنند.
ویژگیهای دیوارسبز مدولار-گلدانی
- چارچوب مقاوم: برای ایجاد یک دیوارسبز گلدانی قوی و پایدار، یک چارچوب مقاوم و با ساختار محکم لازم است که معمولاً روی دیوار، نردهها یا قابهای مستقل نصب میشود. گلدانها یا ظروف درون این چارچوب قرار میگیرند.
- نوع گلدان ها: اندازه و نوع گلدانهایی که برای کاشت گیاهان عمودی استفاده میشود میتواند متناسب با نیازهای گیاهان متغیر باشد. ظروف باید فضای کافی برای ریشههای گیاهان و دفع آب داشته باشند تا از خسارت به گیاهان جلوگیری شود.
- سیستم آبیاری: برای اطمینان از اینکه گیاهان به میزان مناسبی آب دریافت میکنند، دیوارهای سبز گلدانی به یک سیستم آبیاری قوی و مناسب نیاز دارند.
- سیستم نوررسانی: مکان نصب دیوارسبز گلدانی تاثیر زیادی بر نمو گیاهان دارد. برخی گیاهان نیاز به نور زیادی دارند، در حالی که برخی دیگر در محیطهای کم نور بهتر عمل میکنند. برای انتخاب گیاهان، مطمئن شوید که میزان مناسبی از نور در محیط برای گیاهان محیا است.
قیمت هرمترمربع دیوارسبز گلدانی- مدولار در سال ۱۴۰۲ چند؟
قیمت هر متر مربع دیوارسبز گلدانی ویا مدولار ممکن است بسیار متغیر باشد و تحت تأثیر ۳ قسمت فاکتور اصلی تشکیل دهنده دیوارسبز شامل :
۱-نوع سازه گلدانی
۲- نوع گونه گیاهی
۳-سیستم آبیاری (دستی یا اتوماتیک)
به عنوان یک نمونه تخمینی، قیمت هر متر مربع دیوار سبز هیدروپونیک در مهر ماه ۱۴۲۰ میتواند با توه به نوع گلدان با سیستم آبیاری اتوماتیک از هر مترمربع ۵میلیون تومان تا ۸ میلیون تومان متغیر باشد.
۳-دیوارسبز کابلی: دیوارسبز با زیبایی نوین
استفاده هوشمندانه از کابلها به منظور رشد و نگهداری گیاهان رونده، دیوارسبز کابلی را به وجود آورده است. این سیستم کابلی، با استفاده از تجهیزات استیل پیشرفته، که توانایی انتقال و تنظیم طول کابلها را دارند، به ما این امکان را میدهد تا حمل و نقل و مراقبت از گیاهان از طریق این شبکههای کابلی صورت گیرد. توپهایی نیز با استفاده از یک پیچ ساده در مرکز دیوار نصب میشوند که ترتیب و فاصلهگذاری این کابلها بر روی دیوار به توسط چیدمان و سبکی که انتخاب میکنید تعیین میشود.
این سیستم کابلی، با استفاده از تجهیزات استیل پیشرفته، که توانایی انتقال و تنظیم طول کابلها را دارند، به ما این امکان را میدهد تا حمل و نقل و مراقبت از گیاهان از طریق این شبکههای کابلی صورت گیرد. توپهایی نیز با استفاده از یک پیچ ساده در مرکز دیوار نصب میشوند که ترتیب و فاصلهگذاری این کابلها بر روی دیوار به توسط چیدمان و سبکی که انتخاب میکنید تعیین میشود.
ویژگیهای دیوارسبز کابلی
- کابلها: یکی از اصلیترین عناصر دیوارسبز کابلی، استفاده از سیمها یا کابلهای محکمی است که به صورت عمودی یا افقی برای ایجاد چارچوب یا شبکه در نظر گرفته میشوند.
- گیاهان رونده: گیاهان رونده در پایه دیوار کاشته میشوند و برای رشد، در امتداد کابلها امتداد مییابند که با گسترش آنها، گیاهان به طور طبیعی به کابلها میچسبند و دیواری سبز و پر از زیبایی را تشکیل میدهند.
- طراحی هنری: ویژگیهای تزئینی و هنری دیوارسبز کابلی به خوبی شناخته شده است. با تنظیم کابلها و الگوهای رشد گیاه میتوان طرحهای منحصر به فرد و زیبایی بصری خلق کرد.
قیمت دیوارسبز کابلی در سال ۱۴۰۲چند؟
قمیت دیوارسبز با سازه کابلی همراه با فلارباکس پایین کار و خاک آلی با گیاهان رونده در مهرماه سال ۱۴۰۲ هرمترمربع به طور متوسط ۸-۱۰ میلیون تومان میباشد.
۴-دیوارسبز نمدی پلیمری: ارگانیک و منحصر به فرد
یکی دیگر از انواع دیوارهای سبز، دیوارسبز نمد پلیمری است که به عنوان گزینهٔ زیباسازی محیطهای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع دیوارسبز از نمد پلیمری به عنوان خاک برای رشد گیاهان استفاده میکند و گیاهان در غلاف های نمدی پلیمری رشد میکنند.
در این نوع دیوارسبز مدرن از پلیمر خاصی که قابلیت جذب آب را دارد استفاده می شود. این نمد پلیمری به روشی منحصر به فرد بر روی پنل زیرساخت نصب میشود. این دیوارسبز با استفاده از گلدانهای نمدی عمودی ساخته شده که در ردیف به ردیف قرار میگیرند.
ویژگیهای دیوارسبز نمد پلیمری
- محیط ارگانیک: در دیوارسبز احساسی با استفاده از پلیمر، گیاهان در غلافهای نمد پلیمری رشد میکنند. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد پلیمر، نگهداری بهتر از آب و تغذیه گیاهان است.
- غلافهای نمدی: غلافهای نمدی پلیمری معمولاً به صورت پنلهای مختلفی ساخته میشوند که روی دیوار نصب میشوند.
- گیاهان متنوع: از آنجایی که دیوارسبز نمد پلیمری محیطی منحصر به فرد را برای رشد گیاه ایجاد میکند، برای گیاهان با ریشههای کوچکتر و نیاز به آب کمتر مناسب است.
قیمت گرینوال با گلدان نمدی در سال ۱۴۰۲ چند؟
قمیت دیوارسبز نمدی شامل گلدان نمدی و گیاهان میباشد و معمپلا آبیاری بصورت دستی انجام میگیرد. در مهرماه سال ۱۴۰۲ هرمترمربع دیوارسبز نمدی متری ۸۰۰هزارتومان میبشاد که سیستم کامل نصب شده با گیاه حدودا متری ۳.۵تا ۴ میلیون تومان میباشد.
۵-دیوارسبز با گیاهان پوششی: ایده آل برای متخصصین فضای سبز
با داشتن دیوارهای سبز گیاهان پوششی، به راحتی میتوانید به شکلی حرفهای و زیبا، فضای سبز را به محیطهای داخلی و خارجی اضافه کنید. این سیستمها به طور عمده از فرورفتگیها یا ظروفی به عنوان پایه استفاده میکنند که به دیوارها چسبانده میشوند یا روی آنها نصب میشوند. به دلیل توانایی نگهداری آب در خود، نیاز به سیستمهای پیچیده آبیاری از بین میرود و همچنین هزینههای نصب و نگهداری را کاهش میدهند. برای نصب دیوارهای سبز در محیط مسکونی یا تجاری، معمولاً از روشهای مبتنی بر بستر استفاده میشود.
در نهایت برای افرادی که به دنبال حفاظت از سطح بنا و ایجاد نمای سبز و دلپذیر هستند، دیوارهای سبز با گیاهان پوششی یک گزینه ایدهآل میباشند. با کمک این نوع دیوارهای سبز، معماران و متخصصان فضای سبز میتوانند محیطهایی را طراحی کنند که به لحاظ زیباییشناسی جذاب و کاربردی باشد.
ویژگیهای دیوارسبز گیاهان پوششی
- رشد افقی: در دیوارهای سبز با استفاده از گیاهان پوششی، گیاهان با رشد افقی مورد استفاده قرار میگیرند. این گیاهان معمولاً با رشد به سمت اطراف، به عنوان گیاهان پوششی شناخته میشوند.
- طبیعی و زیبا: استفاده از دیوارهای سبز با گیاهان پوششی به محیط تنوع و جذابیت میبخشد، به ویژه در مناطقی که تنوع طبیعی کمتری نیز وجود دارد.
- محافظت از خاک: گیاهان پوششی در دیوارهای سبز به عنوان پوشش خاک عمل میکنند و از تخریب خاک نیز جلوگیری میکنند.
- نگهداری ساده: مراقبت از گیاهان پوششی به صورت کلی نیاز به مدیریت کمتری دارد نسبت به گیاهان عمودی که نیاز به هرس و مراقبت دقیقتری دارند.
قیمت دیوارسبزپوششی در سال ۱۴۰۲چند؟
قمیت دیوارسبز با گیاهان پوششی مثل هدرا-موچسب و.. در مهرماه سال ۱۴۰۲ هرمترمربع به طور متوسط ۳۰۰تا ۴۰۰ هزارتومان میباشد.
۶-دیوارسبز با درختچه های عمودی: دیوارسبزی برای تمام فصول
ایجاد یک دیوارسبز با درختچههای عمودی یک ایده فوقالعاده است که میتواند به زیبایی محیطهای مختلف، از فضاهای داخلی تا فضاهای خارجی بیفزاید و مزایای متعددی از جمله، بهبود کیفیت هوا، کاهش صدا، کنترل دمای محیط و ایجاد یک محیط دیدنی و دلپذیر دارد. همچنین توجه به نیازهای خاص منطقه زمانی که دیوارسبز را احداث میکنید (مانند نور محیطی، دما و رطوبت) نیز بسیار مهم است.
ویژگیهای دیوارسبز با درختچه های عمودی
- انتخاب مناسب: برای رشد گیاهان در دیوارهای عمودی، گیاهان بوتهای مناسبی انتخاب کنید. اندازه، سرعت رشد و سازگاری با شرایط آب و هوایی را نیز در نظر بگیرید. درختچه هایی که همیشه سبز باشند یا طیف رنگی پایداری داشته باشند، میتوانند در طول سال نیز زیبا باقی بمانند.
- مراقبت و هرس: برای حفظ شکل و سلامتی گیاهان، همچنین تنظیم رشد و حذف شاخههای اضافی، هرس منظم را انجام دهید.
- فاصله بین گیاهان: حفظ فاصله کافی بین گیاهان برای جلوگیری از کمبود نور و مواد مغذی ضروری است پس به فواصل برای گیاهان انتخابی توجه کنید.
- برنامه نگهداری: یک برنامه نگهداری منظم را برای بررسی آفات، کنترل سیستم آبیاری و برنامهریزی کوددهی و هرس ایجاد کنید.
قیمت دیوارسبز با درختچه در سال ۱۴۰۲چند؟
قمیت دیوارسبز با درختچه همراه با فلارباکس پایین کار و خاک آلی با گیاهانه همچون یاس هلندی و برگ بو در مهرماه سال ۱۴۰۲ هرمترمربع به طور متوسط۸-۱۲ میلیون تومان.
انواع دیوارسبز طبیعی تفاوت
هیدروپونیک
-
رشد خیلی سریع
-
پوشش کامل
-
چهارفصل
-
قابل انعطاف
-
تنوع گیاهی بالا و درختچه
-
بالاترین جذب رطوبت
-
اجرای سریع و آسان
-
هزینه نگهداری کم
گلدانی
-
رشد معمولی
-
پوشش متوسط
-
چهارفصل
-
غیر قابل انعطاف
-
تنوع گیاهی متوسط
-
جذب رطوبت متوسط
-
اجرای سریع و آسان
-
هزینه نگهداری متوسط
کابلی
-
کندترین رشد
-
حداقل پوشش
-
خزان دارد
-
غیر قابل انعطاف
-
تنوع گیاهی ندارد
-
جذب رطوبت ندارد
-
اجرای پیچیده
-
هزینه نگهداری بالا
پوششی
-
رشد خوب
-
پوشش کامل
-
خزان دارد
-
غیرقابل انعطاف
-
تنوع گیاهی ندارد
-
جذب رطوبت ندارد
-
اجرای ساده
-
هزینه نگهداری کم
درختچه
-
رشد معمولی
-
پوشش کامل
-
چهارفصل
-
غیرقابل انعطاف
-
تنوع گیاهی ندارد
-
جذب رطوبت ندارد
-
اجرای پیچیده
-
هزینه نگهداری بالا
۲-زیبایی ماندگار همراه با دیوارسبز خزه ای
دیوارهای سبز خزه ای جدیدترین روش در دنیای طراحی داخلی و دکوراسیون محیطی هستند.این انتخاب خلاقانه دائمی و نیاز به نگهداری کمتری نیز دارد. این دیوارها فضاها را به سبک طبیعت نزدیکتر میکنند و احساسات را به طبیعت سبز و زیبا نزدیک میکنند.
مزایای دیوار خزه ای:
1.زیبایی دائمی: دیوارهای سبز با خزه به فضاهای داخلی زیبایی دائمی میبخشند. این گیاهان بدون نیاز به مراقبت مداوم همچنان زیبایی خود را حفظ میکنند.
2.گزینهی عالی برای افراد مشغول: برای افرادی که وقت کافی برای مراقبت از یک محیط طبیعی ندارند، دیوارسبز با خزه تثبیت شده گزینهی عالیای برای ایجاد فضای سبز در داخل خانه یا محیط کاریشان هست.
3.بدون نیاز به خاک: گیاهان خزه تثبیت شده در دیوارهای سبز بدون نیاز به خاک رشد میکنند. این به معنای عدم نیاز به مراقبت از خاک و جلوگیری از مسائل مرتبط با آن است.
۴.عایق صدا: دیوارهای سبز خزه ای به عنوان عایقهای صدا در محیطهای کاری و اداری نیز مورد استفاده قرار میگیرند. این دیوارها میتوانند گرد و غبار و صداهای مزاحم را جذب کرده و کیفیت محیط را افزایش دهند.
قیمت دیوارسبزخزه ای در سال ۱۴۰۲چند؟
قمیت دیوارسبزخزه ای توپی مهرماه سال ۱۴۰۲ هرمترمربع به طور متوسط ۹.۵-۱۱.۵ میلیون تومان.
۳-دیوارسبز مصنوعی برای انواع طراحی داخلی
دیوارسبز مصنوعی گزینهای خلاقانه و زیبا برای تزئین فضاها هستند. این دیوارها از گیاهان مصنوعی با برگها و گلهای زیبا بهره میبرند تا جلوهی طبیعی و آرامش بخشی را به محیط شما ببخشند.
مزایای دیوارسبز مصنوعی:
- مناسب برای انواع محیط داخلی و بیرونی: دیوارسبز با گیاهان مصنوعی میتواند در طراحی داخلی خانهها، باغها، تالارها، ویلاها، ساختمانهای اداری و فروشگاهها مورد استفاده قرار گیرد. این دیوارها به دلیل زیبایی و جذابیتی که به محیط میبخشند، محبوبیت بالایی در طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی دارند.
- آسانی نصب و نگهداری: دیوارهای سبز مصنوعی نیاز به آبیاری یا مراقبت مداوم ندارند. آنها از در برابر آفتاب مقاوم هستند و برخی از مدلها حتی دارای ویژگی ضد UV هستند که از خراب شدن برگها تحت تأثیر نور خورشید جلوگیری میکنند.
- انتخابی هوشمندانه: اگر وقت کافی برای مراقبت از گیاهان زنده را ندارید، دیوارسبز با گیاهان مصنوعی گزینهای عالی برای شما هستند. آنها زیبایی طبیعی را به فضا میآورند و هیچ نیازی به آبیاری یا مراقبت خاصی ندارند.
- هزینه پایین: در مقایسه با دیوارهای سبز طبیعی، دیوارسبز مصنوعی هزینهی نگهداری و نصب کمتری دارند.
قیمت دیوارسبز مصنوعی در سال ۱۴۰۲چند؟
قمیت دیوارسبزمصنوعی در مهرماه سال ۱۴۰۲ هرمترمربع به طور متوسط ۴-۹.۵ میلیون تومان برای هرمترمربع میباشد البته پنل های شبدربا برگ ریز در نهایت با مترمربعی ۳۰۰هزارتومان هم درابزار موجود میباشد.
چرا دیوارسبز مصنوعی پرطرفدار هستند؟
همه ما می دانیم که فضای سبز زیبایی مکان را افزایش می دهد. اگر فضای محدودی دارید و زمان زیادی برای مراقبت از گیاهان یا هرس کردن و علاقه ای به باغبانی ندارید چه؟ پس راه های دیگر هم هست استفاده از گیاهان مصنوعی.جدیدا مردم به دیوارهای سبز مصنوعی متمایل شده اند تا فضاهای داخلی خود را با دردسر کمتری سبز کنند.
آیا گیاهان مصنوعی در مقایسه با گیاهان واقعی مزایایی نیز دارند؟
ظاهر گیاهان مصنوعی شبیه گیاهان واقعی است اما از پلاستیک و مصنوعات لاستیکی ساخته شده است. مزیت گیاهان مصنوعی هزینه نگهداری پایین است. علاوه بر این، گیاهان مصنوعی به نور نیاز ندارند، به این معنی که نصب در مکان های تاریک و کم نور نیز امکان پذیر است. یک دیوارسبز مصنوعی نیز اغلب قابل بازیافت است و در اندازهها و مدلهای زیادی برای قرار گرفتن در مکانهایی با فضای محدود موجود است. علاوه بر این، گیاهان مصنوعی را می توان با آغشته کردن به پوشش ضد حریق، ضد حریق کرد. ظاهر تضمین شده است که در دراز مدت ثابت می ماند. همچنین احتمال بیماری یا حشرات گیاهی وجود ندارد.
معایب دیوارسبز مصنوعی چیست؟
بزرگترین عیب دیوارسبز مصنوعی این است که دوستدار محیط زیست نیست. برای تولید این گیاهان از پلاستیک استفاده می شود. از رنگ برای ایجاد رنگ های گیاهی استفاده می شود. اگرچه بعضی گیاهان مصنوعی طبیعی تر به نظر می رسند، اما هنوز ظاهری متفاوت از گیاهان زنده دارند. دوستداران واقعی گیاهان، گیاهان مصنوعی را از دور تشخیص می دهند. این فیک بودن می تواند تأثیر منفی بر مخاطب داشته باشد. در نهایت، گیاهان مصنوعی گرد و غبار زیادی می گیرند و بنابراین باید تمیز شوند. گاهی انتخاب گیاهان دیوارسبز مصنوعی به گونه ای است که هزینه آن چندبرابر دیوارسبز طبیعی میشود ولی در نهایت آن تاثیرگذاری و جلوه طبیعی را ندارد.
۴- دیوار سبز با گیاهان تثبیت شده – تاکسیدرمی
چه قدر خوب که امروزه میتوانیم گلهای لاله، گلهای رز و دیگر نعمتهای زیبایی که خداوند به ما عطا کرده است، را با تمام طراوت و شادابیشان حفظ کنیم، چون با وجود تکنولوژیهای جدید، این کار خیلی راحت است.
این گیاهان با گیاهان مصنوعی که از مواد مصنوعی مانند پلیاستر استفاده میود، متفاوت هستند. گیاهان مصنوعی قدرت جلب توجه را ندارند و همچنین بسیار شکننده هستند. در مقابل، گیاهان تاکسیدرمی با استفاده از گلیسیرین به جای آب، نگهداری میشوند و بسیار جدید و نوآورانه نیز هستند.
این گیاهان با فرم دلنشین، رنگهای طبیعی و دوام بالا، همچون گلهای واقعی هستند. این سیستمهای دیوار سبز که بافت و حرکت گیاهان را به تصویر میکشند، حس طبیعت را در محیط به ارمغان میآورند.
مزایای دیوارسبز با گیاهان تثبیت شده:
- در مقایسه با دیوارهای گیاهان طبیعی، دیوارهای سبز تثبیتشده نیاز به نگهداری و مراقبت کمتری دارند.
- آنها فاقد نیاز به آبیاری منظم و خاکدهی هستند.
- نیازی به نصب فناوریهای پیچیده نورپردازی نیز ندارند.
- از طریق یک فرمول خاص از گلیسیرین به جای آب، از این گیاهان نگهداری میشود.ٖ
قیمت دیوارسبز تاکسیدرمی در سال ۱۴۰۲چند؟
قمیت دیوارسبز با گیاهان تثبیت شده یا تاکسیدرمی مهرماه سال ۱۴۰۲ هرمترمربع به طور متوسط ۱۰-۱۸ میلیون تومان.
۵-موس وال- دیوار سبز با گل سنگ مناسب برای محیط های داخلی تجاری یا مسکونی
ماس وال به معنای واقعی کلمه “دیوار خزه ای” ترجمه می شود. این عبارت به تمام دیوارهای خزه ای اطلاق شده. با این حال، در زبان انگلیسی، کلمه خزه دیوار اغلب به دیوار سبز ساخته شده از گلسنگ اشاره دارد اما دیوارهای خزه ای برای نوع خزه اسفاگنوم نیز استفاده می شود.
ماس وال معمولاً نیازی به وارسی و نگهداری کمتری دارند و فقط مناسب برای محیط های داخلی است و به حداقل نگهداری نیاز دارد. این نوع از نمای دیوار سبز غالبا، پف کرده یا اسفنجی با توانایی رنگ آمیزی عالی در تمام محصولات گلسنگ است.
در حالی که هیچ یک از اشکال دیوار خزه گل سنگ در ایران تولید نمی شود، انواع دیوار خزه گلسنگ به عنوان متریال آماده یا پنل آماده وارد ایران می شود و به همین دلیل قیمت آن از دیوار خزه ای معمولی بیشتر است. این گلسنگ طبیعی فقط در فضای داخلی قابل استفاده است و به حداقل رطوبت نسبی تقریباً 40 تا 50 درصد نیاز دارد.
مزایای موس وال:
- جذب صدا: دیوارهای سبز ساخته شده از گل سنگ ممکن است صداهای محیط را جذب کرده و سر و صدای داخل را به حداقل می رسانند.
- قابلیت طراحی: می توانید با ایجاد طرح ها و الگوهای مختلف و رنگ آمیزی از این دیوارها برای تطبیق با دکوراسیون داخلی خود استفاده کنید.
- کاهش هزینه های نگهداری: چون نیازی به آبیاری یا مراقبت منظم نیست، دیوار سبز با گل سنگ هزینه نگهداری کمتری نسبت به دیوارهای سبز ساخته شده از گیاهان واقعی دارند.
- نیازی به نصب فناوریهای پیچیده نورپردازی نیز ندارند.
- از طریق یک فرمول خاص از گلیسیرین به جای آب، از این گیاهان نگهداری میشود.
قیمت موس وال در سال ۱۴۰۲چند؟
قمیت موس وال وارداتی که بهترین آن تولید نوروژ و بلژیک است در مهرماه سال ۱۴۰۲ هرمترمربع به طور متوسط ۱۱-۱۵ میلیون تومان.
نکات مهم درباره نگهداری موس وال
دیوارهای موس وال (Moss Wall) نیاز به مراقبت و نگهداری دارند وباید مانند سایر گیاهان طبیعی در فضای مناسب قرارگیرند و خوب محافظت شوند. دیوارهای موس وال معمولاً از موسهای طبیعی ساخته شدهاند و نیازمند جذب رطوبت هستند. در ادامه، به برخی از نکات مهم درباره نگهداری دیوارهای موس وال اشاره میشود:
- حفظ رطوبت:
– موسهای طبیعی نیاز به رطوبت داشته و باید مداوم مرطوب باشند. برای این کار، میتوانید از مه پاشهای آب یا سیستمهای مهپاشی خاص برای دیوارهای موس وال استفاده کنید. رطوبت محیطی میتواند توسط اسپری کردن آب روی موس ها انجام شود.
- نورپردازی:
– دیوارهای موس وال نیاز به نور ندارند. نور مستقیم آفتاب به موسها آسیب میرساند. بنابراین، ترتیب نورپردازی به نحوی باشد که از تابش مستقیم آفتاب جلوگیری شود.
- تنظیم دما:
– موسهای طبیعی به دمای معقول و ثابت نیاز دارند. دمای بسیار گرم یا سرد ممکن است به گیاهان موس آسیب برساند. اطمینان حاصل کنید که دما در محدوده مناسب (معمولاً 18-24 درجه سانتیگراد) تنظیم شده باشد.
- تنظیم رطوبت:
– عدم تنظیم رطوبت مناسب میتواند به خشک شدن موسها و خراب شدن دیوار موس وال منجر شود. از رطوبتسنجهای داخلی برای کنترل رطوبت محیط استفاده کنید و در صورت نیاز، از افزودن رطوبت با استفاده از مه پاشها استفاده کنید.
- تمیزی و نگهداری:
– موسهای طبیعی ممکن است گرد و غبار جذب کنند. برای تمیزی موسها از برسهای نرم و خشک و یا مکندهی خنک استفاده کنید. از مواد شوینده برای تمیز کردن موس ها اصلا استفاده نکنید..
- پیشگیری از پوسیدگی:
– با مراقبت منظم و نظارت بر دیوار موس وال، به جلوگیری از مشکلاتی مانند پوسیدگی یا آفتها کمک کنید. در صورت شناسایی مشکلات، به طور موقت بخشهای آلوده را تعویض کنید.
نکات مهم در انتخاب دیوارسبز
انواع دیوارسبز به دلایل مختلفی طراحی شده اند پس باید با اطلاع از علت اصلی طراحی و ساخت آن نسبت به انتخاب مناسبترین نوع و روش اجرا اقدام کنیم.
دیوارسبز طبیعی
دیوارهای سبز طبیعی بیشتر به منظور بهبود کیفیت هوا و ایجاد منظره ای کاملا طبیعی طراحی شده اند و از این لحاظ هیچ یک از سیستم های دیوارسبز دیگر با آن قابل مقایسه نیستند . اما قبل از تصمیم به خرید دیوارسبز طبیعی باید این موضوع را درنظر داشته باشیم که گیاهان طبیعی مانند هر جاندار دیگری نیاز به نگهداری و شرایط محیطی مثل نورمناسب – آب- مواد غذایی دارند پس اگر مکانی که میخواهید دیوارسبز در آن اجراشود شرایط مناسب را دارد و علاوه برآن شما نیز علاقه مند به گیاه هستید و از نگهداری و رسیدگی به گیاهان لذت میبرید هیچ گزینه ای مناسب تر از دیوارسبز طبیعی برای شما نیست اما اینکه کدامیک از ۶ نوع دیوارسبز طبیعی که قبلا به آن اشاره شد را استفاده کنید بستگی به نوع کاربرد آن دارد مثلا دیوارسبز طبیعی پوششی با گیاهان رونده روی دیوارهای خارج ساختمان اجرا میشود و فقط در فصل تابستان و بهار سبز میباشد ویا دیوارسبز با درختچه معمولا بعنوان دیوار جداکننده بین ویلاها استفاده میشود و حالت پارتیشنی دارد و نیاز به هرس و رسیدگی زیادی دارد.اما دیواسبز کابلی بیشتر در آپارتمانهای مسکونی و تجاری و یا ویدها و پاسیو ها بصورت دکوراتیو استفاده میشود ودر کشورهایی با رطوبت بالا متداول تر است.دیوارسبزگلدانی یا دیوارسبز مدولار متداولترین روش اجرای دیوارسبز میباشد که گلدانها بصورت ماتریکسی وبا جنسهاای مختلف ساخته میشوند در محیط داخل و خارج ساختمان قابل اجراهستند ولی دردسر و هزینه نگهداری آن زیاد است. دیوارسبز هیدروپونیک اگر بصورت اصولی اجرا شود بهترین روش اجرای دیوارسبز در جهان میباشد که اکثر پروژه های بزرگ دیوارسبز با این روش اجرا میشوند از مزیت های آن درمقایسه با سایر روشها سیستم تغذیه و آبیاری اتوماتیک و هزینه نگهداری بسیار مقرون به صرفه و حداقل ضخامت و وزن بستر کاشت و نگهداری رطوبت و زهکش عالی برای رشد ریشه میباشد.
دیوارسبز خزه ای – موس وال
اما دیوارسبز خزه ای و موس وال مناسب محیط داخلی ساختمان میباشند و هیچگونه نیازی به نور و آب ندارد ولی اینطپر نیست که نیاز به نگهداری نداشته باشند و بهترین شرایط محیطی شرایطی است که حداقل ۳۰٪ رطوبت داشته باشیم در غیر اینصورت باید هرچندوقت یکبار باید آب روی آنها اسپری شوند و نکته مهم دیگر طول عمر دیوارسبز خزه ای و موس وال میباشد که حداکثر ۱۰ ساال میباشد.
دیوارسبز مصنوعی
دیوارسبز مصنوعی فقط در محیط داخل ساختمان قابل اجراست.گیاهان با تنوع بالا از جنس پلاستیک و مواد پلیمری ساخته شده اند و بیشتر برای محیط هایی که امکانات اولیه برای اجرای دیوارسبز طبیعی ندارند وهیچگونه نیازی به نگهداری ندارد استفاده میشوند. از لحاظ زیست محیطی کاملا خنثی عمل میکنند و هیچ یک از مزایای گیاهان طبیعی را ندارند هرچقدر هم ظاهر گیاهان را مشابه طبیعی بسازند ولی درنهایت حس مصنوعی بودن را خواهید داشت.نحوه اتصال گیاهان مصنوعی به دیواربسیار مهم میباشد و هر از چندگاهی باید دیوارسبزمصنوعی گردگیری شود.