LOGO-HIGREENWALL

همه چیز درباره دیوارسبز هیدروپونیک

دیوارسبز-چیست

همه چیز درباره دیوارسبز هیدروپونیک و مزایای آن همانطور که می‌دانید روش‌های متعددی برای اجرای دیوار سبز وجود دارد که روش هیدروپونیک یکی از آن‌هاست. دیوارسبز هیدروپونیک مدرن‌ترین دیوارسبز در جهان است که نسبت به سایر انواع دیوار سبز مزایای بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که […]

همه چیز درباره دیوارسبز هیدروپونیک و مزایای آن

همانطور که می‌دانید روش‌های متعددی برای اجرای دیوار سبز وجود دارد که روش هیدروپونیک یکی از آن‌هاست. دیوارسبز هیدروپونیک مدرن‌ترین دیوارسبز در جهان است که نسبت به سایر انواع دیوار سبز مزایای بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که این سیستم نیازی به خاک نداشته و در هر شرایط آب و هوایی قابل اجرا است. این سیستم ویژگی‌هایی دارد که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

روش کشت گیاه در سیستم هیدروپونیک به چه صورت است؟

همانطور که می‌دانید گیاهان مواد مغذی خود را از طریق نور، آب و خاک بدست می‌آورد. هیدروپونیک از دو بخش هیدرو به معنای آب و پونیک به معنای تغذیه تشکیل شده است. با توجه به این معانی می‌توان نتیجه گرفت که تغذیه گیاهان در این سیستم توسط آب انجام شده و خاک حذف می‌شود. این روش یکی از روش‌های متداول در کشاورزی است که در آن گیاه نیازی به خاک نداشته و مواد غذایی مورد نیاز از طریق سیستم آبیاری اتوماتیک به گیاهان می‌رسد. با توجه به این که تغذیه در این روش به صورت یکنواخت صورت می‌گیرد، گیاهان همواره شاداب و سرحال بوده و بدون محدودیت رشد می‌کنند.

دیوارسبز هیدروپونیک یا Hydroponic green wall، نوعی شیوه کشت بدون خاک است که در آن کارشناسان نیازهای غذایی گیاه مورد نظر را ارزیابی کرده و این مواد غذایی را از طریق افزودن عناصر مختلف به آب در اختیار گیاه قرار می‌دهند. گیاهانی که در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند دارای تنوع بالا، نقش پذیری و ضخامت کم باشند. این روش مزایای متعددی دارد که در ادامه به شرح آن می‌پردازیم.

مزایای بارز دیوار سبز هیدروپونیک

یکی از مهم‌ترین مزایای دیوارسبز هیدروپونیک مزایای دیوارسبز هیدروپونیک، کاهش مصرف آب است. علاوه بر این باید بدانید که گیاهان در آب رشد سریع‌تری داشته و بدون محدودیت رشد می‌کنند. ویژگی‌های این نوع از دیوار سبز عبارتند از:
1. آبیاری این سیستم به صورت تمام هوشمند بوده و روزانه 4 بار آبیاری می‌شود. لازم به ذکر است که میزان این آبیاری ممکن است با توجه به شرایط آب و هوایی تغییر کند.
2. دیوارسبز هیدروپونیک امکان طراحی و ساخت در هر نوع ابعاد و هر نوع شکلی را دارا می‌باشد.
3. لازم به ذکر است که در این روش گیاهان با آب پر نمی‌شوند و بستر کاشت دیوار سبز از جنس نمد است.
4. در این روش ریشه گیاهان در کل دیوار گسترش پیدا می‌کند.

اجزای تشکیل دهنده دیوارسبز هیدروپونیک

1. چهارچوب نصب شده روی دیوار
2. صفحه‌ای از جنس پلی پروپیلن یا پی وی سی در اندازه مورد نیاز
3. مخزن آب
4. پمپ
5. لوله‌های سوراخ‌دار
6. پوسته‌ی نمدی
7. مواد مغذی برای تزریق داخل آب

نحوه‌ی اجرای دیوار هیدروپونیک

برای نصب و اجرای دیوارسبز هیدروپونیکاجرای دیوارسبز هیدروپونیک، ابتدا چهارچوب از پیش آماده شده روی دیوار قرار می‌گیرد. در ادامه یک طرف از ورقه پلی پروپیلن یا پی وی سی با نمد پوشانده شده و با گیره‌ی فلزی روی دیوار قرار می‌گیرد. حال بایستی گیاهان مورد نظر و طرح قرارگیری آن‌ها انتخاب شوند و شکافی در لایه خارجی نمد ایجاد شود. لازم به ذکر است که گیاهان در داخل این شکاف قرار می‌گیرند.
در بالاترین قسمت از دیوارسبز هیدروپونیک و بین دو لایه نمد، یک لوله سوراخ‌دار قرار می‌گیرد که عملکرد آن آبیاری مجموعه است. لوله دیگری نیز در پایین‌ترین قسمت قرار می‌گیرد که وظیفه آن جمع آوری آب خارج شده است. خوب است بدانید که آب جمع آوری شده دوباره به مخزن بازگشته و برای آبیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. پمپ مورد استفاده در این سیستم نیز به برگرداندن آب کمک کرده و با استفاده از نیروی برق کار می‌کند.